1 Mayıs’ta TOMA İle İşlenen Cinayete Ödül Gibi Ceza

İstanbul’da 1 Mayıs 2016’da polisin eylemcilere saldırırken kullandığı TOMA’nın çarpması sonucu 57 yaşındaki Nail Mavuş’u öldüren polise 1 yıl 8 ay hapis cezası veren mahkeme, hükmün açıklanmasını da geriye bıraktı.

Hükmün açıklanmasını geri bırakılmasıyla birlikte 5 yıl içinde polisin yeni bir suç işlememesi durumunda hakkında dava hiç açılmamış gibi sayılacak. Hüküm açıklanmadığı için polis de görevinden alınmayacak.

İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan polis A.O. ve taraf avukatları katıldı. Nail Mavuş’un ölümüne sebep olan polis, Mavuş’u göremediği için kusuru olmadığını iddia etti. Bilirkişi de raporunda, polis ile polisin öldürdüğü Mavuş’u eşit oranda kusurlu olduğunu iddia etti.

Mahkeme, verilebilecek en az cezayı vererek “Taksirle ölüme neden olmak” suçundan polisin 1 yıl 8 ay hapisle cezalandırılmasına hükmederek, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi. Hüküm açıklanmadığı için polis, hiç kimseyi öldürmemiş gibi hayatına devam edebilecek.