Pompalı ile Katledilen Cansu Çaptı’nın Davası Görüldü

17 yaşındaki Mehmet A.K., 8 Şubat 2017 tarihinde Bağcılar’da 16 yaşındaki Cansu Çaptı isimli genç kadını pompalı tüfek ile katletmişti.

Mehmet A.K. gözaltına alınarak tutuklanmıştı. “Çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunmayacak kişiyi tasarlayarak öldürme” suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya katledilen Cansu Çaptı’nın annesi Fatma Çaptı katıldı.

Çaptı Ailesi’nin avukatı Orkun Ayhan da sanığın eylemi tasarlayarak gerçekleştirdiğinin sabit olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Sanığın maktül ile sözlü olduğu yönündeki savunmalarının tanık ve müvekkilin beyanları ile doğru olmadığı ortaya konulmuştur. Sanık daha önce arkadaş olduğu maktul ile ayrılmasını hazmedemeyerek tasarlamak suretiyle eylemi gerçekleştirmiştir. Sanığın herhangi bir indirim maddesi uygulanmaksızın cezalandırılmasını talep ediyoruz.” dedi.

Pişman olduğunu söyleyen Mehmet A.K.’nin beyanını samimi bulmayam mahkeme heyeti “iyi hal indirimi’ de uygulamadı.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti sanık Mehmet A.K.’nın suç tarihinde 18 yaşından küçük olan maktül Cansu Çaptı’ya karşı tasarlayarak öldürme suçunun sabit olduğunu belirtti ve sanığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Cezada ‘haksız tahrik” uygulanmasını uygun görmeyen mahkeme heyeti, sanığın suç tarihindeki yaşını dikkate alarak cezayı 24 yıla düşürdü.