24 Haziran Seçimleri Aday Listeleri Açıklandı

24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı seçimi ile aynı gün yapılacak parlamento seçimleri için, partilerin milletvekili aday listeleri açıklandı.

AKP’de, açıklanan kesinleşmiş listelerde, Şamil Tayyar, Burhan Kuzu, Mehmet Metiner, bakanlar Nihat Zeybekçi, Mehmet Şimşek,Faruk Özlü gibi isimler yer almadı. Bunların  yanı sıra AKP’de, özellikle Almanya’da bulunan para-militer çetelerle ilişkileri olduğu bilinen Metin Külünk listede kendine yer bulamadı. Öte yandan, milletvekili adayı olabilmek için “varını yoğunu ortaya koyan” türkücü İbrahim Tatlıses de aday gösterilmedi. İbrahim Tatlıses, aday olma “mücadelesinde” son olarak “Ben AKP’ye gönlümü verdim. Gerekirse kellemi de veririm” demişti.

CHP’de de açıklanan aday listeleri tartışma yarattı. Dünkü listede olmadığı açıklanan Ali Şeker yeniden aday listesine girdi. Şeker’in İstanbul 2. bölge 8. sıradan aday gösterildiği öğrenildi. Barış Yarkadaş ve Eren Erdem ise YSK’ya teslim edilen listede yer almadı. Grup Yorum’un eski solisti Hilmi Yarayıcı ve daha önce aday gösterileceği ve Kanal D eski spikeri İrfan Değirmenci aday gösterilmedi. CHP’nin tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu ise, İstanbul 2. Bölge 1. sıradan aday gösterildi. DİSK Genel Başkanlığından istifa ederek aday adayı olan Kani Beko ise İzmir’den aday gösterildi.

HDP’de ise, geçtiğimiz günlerde hedef gösterilerek gözaltına alınan oyuncu Barış Atay, 15 Temmuz sonrası tutuklanan gazeteci Ahmet Şık, bir süre Yüksel Direnişçi’nde bulunan Veli Saçılık  adaylar arasında yer aldı. Bu isimlerin yanı sıra HDP listelerinde SDP eski genel başkanı Rıdvan Turan , Devrimci Parti Genel Başkanı Musa Piroğlu, Sosyalist Meclisler Federasyonu’ndan Dilşad Canbaz, Erkan Baş, Halkevleri Genel Başkanlığı’nı önceki dönem yürüten Oya Ersoy, ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Murat Çepni , Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları aday olarak kendilerine yer buldu.