Yeni Akit Geleneğini Bozmadı: Onur Yürüyüşü’nü Hedef Gösterdi

İstanbul’da bu yıl 1 Temmuz’da 26’ncısı düzenlenecek olan LGBTİ+ Onur Haftası yürüyüşü, bir Yeni Akit geleneği olarak bu yıl da hedef gösterildi.

Geçtiğimiz gün, ABD’de gerçekleşen Stonewall İsyanı’nın yıldönümü dolayısıyla her yıl Haziran ayının son haftasında kutlanan, Onur Haftası’na dair “inanılmaz” tespitlerde bulunan Yeni Akit, LGBTİ’lerin huzur ortamını bozmak için provokasyon yaratmaya çalıştığından bahsetmişti.

Ancak varıyla yoğuyla araştırma yapıp(!), haberi hazırlayan Akit muhabiri Harun Sekmen, nefret saldırılarına/cinayetlerine maruz kalıp huzuru kaçırılan LGBTİ’lere dair verileri nedense görmezden gelme konusunda büyük bir ustalık sergilemiş.

Hevesini alamayan Akit, bugün ise  Onur Haftası’nın son gününde düzenlenecek olan Onur Yürüyüşü’ne saldırdı. Aynı muhabir haberinde,insan haklarını savunduğunu iddia eden bir derneğin başkanının sözlerine yer verdi. Dernek başkanına göre “eşcinsellik insan soyunu tehlikeye attığı için, bir insan hakkı olamaz ve yürüyüşün yasaklanması insan haklarını korumak olur-muş”

Bir sonraki “Geleneksel-Yeni Akit Tarafından LGBTİ+ Etkinliklerini Hedef Gösterme Günü’nde” görüşmek üzere.