Kaliforniya Yangınları Sürüyor- Patika Ekoloji Kolektifi

Temmuz ayında Kaliforniya’da başlayan Ferguson ve Carr yanmaya devam ediyor.
 
Geçtiğimiz haftalarda 200 kilometrekare alana yayılmış olan Ferguson, 280 kilometrekareyi gördü ve yalnızca %40’ı kontrol altına alınabildi.
 
Ağustos ayının başında bir gecede 20 kilometrekare yol kat eden Ferguson’da şimdiye kadar 11 kişi yaralandı ve 2 kişi yaşamını yitirdi.
 
Temmuz ayını 400 kilometrelik talanla bitiren Carr ise an itibariyle 665 kilometrekareye çıktı.
 
Kaliforniya’nın Gördüğü En Büyük Yangın: Mendocino
 
Mendocino’nun alevleri gece bulutları aydınlatıyor. Bu görüntü güzel bir manzara fotoğrafı olmaktan maalesef çok uzak.

27 Temmuz günü, Carr ve Ferguson’un güneyinde kalan Mendocino Kontluğu’nda 1 saat arayla iki farklı yangın çıktı: Ranch ve River.

 
İlk başlarda kuzeydeki yangınlar kadar büyük olmayan bu iki yangın, 3 gün içerisinde toplam 325 kilometrekareye yayıldı. Halen daha yayılmaya devam eden yangınlar,artık birbirinden ayrı düşünülemiyor. Ranch ve River, an itibariyle ya birleşti ya da birleşecek.
 
Mendocino, bin 148 kilometrekarelik kaplama alanına ulaşarak geçtiğimiz sene sonunda yine Kaliforniya’da gerçekleşen Thomas Yangını’nı da geçerek yangınlar sıralamasında birinciliği aldı. Şimdilik tek teselli herhangi bir can kaybının yaşanmamış olması.
 
Ancak asıl yıkım, bütün bu yangınlar söndürüldüğünde gün yüzüne çıkacak ve kapitalizmle sulanan ekolojik talanın geldiği noktaya bir kez daha şahit olacağız.