Samsun Makro Market İşçileri Hakları İçin Eylemde

Samsun’da bulunan Makro Market’in el değiştirerek Migros’a devredilmesi üzerine Makro Market, 200 işçisini hiçbir belge vermeden kovdu.

Habersiz ve bildirisiz kovulduklarını öğrenen işçilere kıdem tazminatları verilmedi. İş çıkış belgelerini dahi alamayan işçiler, bu sebeple işsizlik maaşına da başvuramıyorlar.

Geçtiğimiz hafta AVM önünde eylem yapan işçiler haklarını alana kadar eylemlerini sürdüreceklerini duyurmuştu.

Bugün işçiler, daha geniş çaplı bir eylem düzenleyerek yürüyüş gerçekleştirdiler. Samsun Cumhuriyet Meydanı’ndan Makro’nun bulunduğu Bulvar AVM önüne kadar bir yürüyüş gerçekleştiren işçiler, burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

“İşçilerin bu hak arayışları noktasında olsun gerekli hukuksal boyutu olsun veya işe alınmaları noktasında olsun kıdem ve ihbar tazminatları noktasında olsun ne gerekiyorsa bizler bu süreci başlatmış bulunmaktayız. Bizler sadece hukuki süreçle kalmayacağız. Makro firmasının bizi dinlemesi gerekiyor. Çünkü bu saatten sonra bizleri mağaza önünde görecekler. Bundan sonra iki günde bir hatta her gün mağaza önlerinde olacağız. Haklarımız alınana kadar mağaza önlerinde olacağız. Biz şunu biliyoruz. Makro ve Taze firmasının organik olarak bağı olduğunu biliyoruz. Büyük şehirlerde metropollerde, çaldıkları ile inşaat sektörüne yatırım yaptıklarını da biliyoruz. Bizler hiçbir zaman haklarımızı onlara bırakmayacağız. Ne gerekiyorsa gerek sendikalar olarak gerek işçi arkadaşlarımızla birlikte zaman zaman sizlerin karşısına çıkacağız. Bu bir başlangıçtı. Biz kazanan kadar da devam edecek.”

Basın açıklamasının ardından tekrar yürüyüşe başlayan işçiler,eylemlerini Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Tez-Koop İş Sendikası önünde sonlandırdı.

Kaynak: Sendika.Org