Patrondan İşçiye Tehdit: “Sendikadan Ayrılın”

Cuma günü Nakliyat-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan 13 işçi eylemdeydi.

Muğla Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş.’ye bağlı muayene istasyonlarında çalışan 13 işçi, sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atılmıştı. İşten atılan işçiler 17 Ağustos Cuma günü Bodrum’da bulunan istasyonun önünde eylem yaptı.

Nakliyat-İş temsilcilerinin ve ailelerin de katılımıyla gerçekleşen eylemde patronların işçilere tehditleri teşhir edildi.

Okunan basın açıklamasında, işçilerin e-devlet şifresini ve sendikadan istifa etmelerini isteyen patronların silah göstererek işçileri tehdit ettiği söylendi. Tehditlere boyun eğmeyen işçilerin ise işten atıldığı belirtildi.

İşçiler yaklaşık 1 haftadır direnişte.

Nakliyat-İş temsilcisi Ali Özçelik’in okuduğu basın açıklaması;

Sendikamız, Muğla Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş.’ye bağlı Muğla, Fethiye, Bodrum, Marmaris istasyonlarında örgütlenmiş, işletmede çalışan işçilerin büyük çoğunluğu sendikamıza üye olmuştur. 19 Temmuz 2018 tarihinde sendikamız 6356 Sayılı Yasa’ya göre yetki başvurusu yapmıştır. Bakanlık sendikamızın çoğunlukta olduğuna ilişkin tespit yazısını sendikamıza göndermiştir. İşyerinde çalışanların sendikamıza üye olduğundan haberdar olan işveren ve temsilcileri önce 1 üyemizi daha sonra 2 ve devamındaki çıkarmalarla birlikte 13 üyemizi işten çıkartmıştır. İşverenler, iş ortakları, masanın üzerine veya görünecek şekilde beline tabanca takarak ‘Sendikadan istifa edin’, ‘E-devlet şifrenizi verin, yoksa işten çıkartırım’ gibi söylemlerde bulunup, baskı ve tehditle üyelerimiz işten çıkarılmıştır. Üyelerimiz bireysel olarak baskı ve tehditle ilgili şikayetlerini Cumhuriyet savcılıklarına, jandarma ve polis merkezlerine yapmışlardır. Sendikamız da gerekli suç duyurularını yapmıştır. Sendikaya üye olmak  Anayasa’nın 51. maddesi ve 6356 Sayılı Yasa ile güvenci altına alınmıştır”