#CumartesiAnneleri700Hafta | Annelerden Saldırılara İlişkin Basın Toplantısına Çağrı

699 haftadır devletin zorla kaybettiği yakınları için Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi düzenleyerek eylem yapan Cumartesi Anneleri’nin dünkü 700. Hafta Oturması, eyleme saatler kala Süleyman Soylu’nun talimatıyla yasaklanmış ve annelerin kararlılığına tahammül edemeyen polisin saldırısına uğramıştı.

Cumartesi Anneleri, sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamada, 27 Ağustos Pazar günü(yarın) İnsan Hakları Derneği’nde bir basın toplantısı gerçekleştireceklerini belirtti.

Basına ve Kamuoyuna

699 haftadır her Cumartesi günü Galatasaray meydanında, “Kayıpların akıbeti açıklansın, fail ve sorumluları yargılansın” talebiyle oturan Cumartesi Anneleri’nin protesto hareketi 700 haftasına girerken, kolluk güçleri fütursuzca saldırmış, Cumartesi Anneleri’ni/İnsanları’nı ve derneğimizin(İHD) üye ve yöneticilerini zor kullanarak yerlerde sürüklemiş ve darp ederek gözaltına almıştır.

Gözaltı sürecinin ardından gelen Cumartesi Anneleri/ İnsanlarına gaz bombaları, plastik mermiler kullanılmış saatlerce süren bir saldırı gerçekleşmiştir.

Gerek gözaltı gerek sonrasında gerçekleşen kolluk güçlerinin saldırılarıyla ilgili gelişmeleri siz basın mensupları ve kamuoyuyla paylaşmak üzere bir basın toplantısı düzenleyeceğiz.

Basın toplantısına ilgi göstereceğini bekliyor ve katılımınızı diliyoruz.

İnsan Hakları Derneği

İstanbul Şubesi

TARİH : 27.08.2018- Pazartesi
SAAT : 13.000
YER : İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Toplantı Salonu