Tutuklu ve %93 Engeli Olan Gazeteci Metin Duran Hala Tahliye Edilmedi

OHAL KHK’sı ile kapatılan Radyo Rengin çalışanı ve %93 engelli olan gazeteci Metin Duran, raporu olmasına rağmen tutuklu bulunduğu hapishaneden 5 aydır tahliye edilmiyor.
Çalışanı olduğu ve kapatılan Radyo Rengin’de gerçekleştirdiği gazetecilik faaliyetleri bahane edilerek 3 yıl hapis cezası alan Duran, ceza onandıktan sonra 30 Mart günü hasta yatağından alınarak Sincan 2 No’lu Kapalı Hapishanesi’ne götürüldü.
Hapishanede 2 gün kaldıktan sonra hapishane kampüsü içerisindeki hastaneye yatırılan Duran, 5 aydır tahliye bekliyor.
Anayasa Mahkemesi, Duran’ın ailesinin taleplerini Adli Tıp Kurulu’ndan “Hapishanede kalamaz” raporu gelmediği için reddediyor. ATK ise 5 aydır o raporu bir türlü vermiyor.
Kardeşi de Onunla Beraber Tutsak
Engeli olduğu için refakatçiye ihtiyaç duyan Duran’a kardeşi refakatçilik yapıyor. Sürekli hapishane içinde kalması gerektiği için o da dolaylı olarak hapis hayatı çekmek zorunda kalıyor. Metin Duran, hastalığı sebebiyle yürüyüp konuşamıyor ve hafıza problemleri çekiyor.

10 Ekim 2015’de Nusaybin’de sokağa çıkma yasaklarının olduğu dönemde kalp rahatsızlığı sebebiyle Mardin Devlet Hastanesine gitti. Doktorun “Nerelisin?” sorusuna verdiği “Nusaybinliyim” cevabı sonrası kalp rahatsızlığının “psikolojik” olduğu cevabını aldı ve aynı gece tedavi edilmediği için kalp krizi geçirdi. Kaldırıldığı hastanede felç geçirdi ve şu an ki durumuna kendisini en başta tedavi etmeyen “doktor” yüzünden gelmiş oldu.