#ÜçüncüHavalimanındaOperasyonVar| Gece Baskınında 600 Gözaltı

Dün sabah, kötü çalışma koşulları ve iş cinayetlerine karşı eylemlerine başlayan 3. Havalimanı işçileri jamdarma tarafından saldırıya uğramıştı. Gün içinde tacizini sürdüren jandarma koğuşlarda sendikacı avına çıkmış ve geceye doğru baskın hazırlığında olduğunu gösterecek hareketlerde bulunmuştu.

Bugün sabaha karşı 03:00 sularında şantiyeye baskın düzenleyen jandarma 600’den fazla işçiyi gözaltına aldı. Elinde isim listesi olan jandarma ve polis özellikle sendikalı işçileri hedef aldı.

Polis ve jandarma halen şantiye içinde ablukasını sürdürüyor. Dışarıda kalan İnşaat-İş Sendikası iki  işçi, jandarmanın şantiye önüne kurduğu barikattan girmek isteyince darp edilerek gözaltına alındı.

“Gözaltılara ve baskılara rağmen sabah saatlerinde 3. Hava Limanı eylem alanında yerimizi alacağız. Desteğe ve dayanışmaya çağırıyoruz”-İnşaat İş

Polis, basının görüntü almasını engelledi ve bazı basın mensuplarının telefonlarındaki görüntüleri silmeye kalkıştı.


Panzer, polis, özel harekat…

Hakları için direnişe geçen ve koşullarının iyileştirilmesini talep eden işçiler, patron ordusu tarafından gözaltına alınıp yıldırılmak isteniyor. 600’den fazla işçi gözaltında. İşçiler eylemlerinde kararlı olduklarını ve gözaltındaki arkadaşları serbest bırakılmazsa eylemlerini çoğaltarak sürdüreceklerini açıkladı.