Florence Kasırgası’ndan İlk Can Kaybı Haberi Geldi

Dün ABD’nin doğu kıyılarına iniş yapan Florence Kasıgası’ndan ilk can kaybı haberi geldi.

Yüz binlerce insanın tahliyesine sebep olan Kasırga, pek çok bölgede yoğun sel ve elektrik kesintilerine yol açarken, şimdiye kadar gelen bilgilere göre 5 kişinin yaşamını yitirmesine sebep oldu.

Kasırganın ilk iniş yaptığı yerlerden biri olan Wilmington’da yaşayan bir ailenin evine düşen ağaç sebebiyle bir anne ve bebeği yaşamını yitirirdi. Baba ise hastanede tedavi altına alındı. Lenoir Kontluğu’nda iki kişi yaşamını yitirdi. Biri jenaratörü bağlarken diğeri de esen sert rüzgarlar sebebiyle. Bir kadın ise hastaneye kaldırıldığı sırada kalp krizinden yaşamını yitirdi.

Kuzey Carolina’nın pek çok bölgesinde 3 metreye varan dalgalar görmek mümkün. 20 binden fazla insan sığınaklarda bekliyor ve arama kurtarma çalışmaları bütün hızıyla sürüyor.

Tropikal Fırtına

 

Florence Kasırgası, ilerleyen saatlerde 120 km alt sınırına gelerek yavaşladı. her ne kadar derecesi düşürülmüş de olsa, yoluna bundan sonra tropikal fırtına olarak devam edecek olan Florence hala ciddiyetini koruyor. Önümüzdeki günlerde en az 18 trilyon galon suyun boşalacağı düşünülüyor