#CumartesiAnneleri704Hafta| Hüseyin Morsümbül İçin Galatasaray’a

Cumartesi Anneleri, 704’ncü haftalarında Hüseyin Morsümbül için Galatasaray’a çağırıyor.

Cumartesi Anneleri, 700’ncü haftalarında devlet tarafından saldırıya uğramalarına rağmen adalet arayışları için mücadelelerini sürdürüyor.

Morsümbül ailesinin darbeden sonra evi basılınca 18 yaşındaki Hüseyin Morsümbül, gözaltına alınmıştı. Morsümbül’ü gözaltına alan başçavuş, anne Fatma Morsümbül’e “5 dakika sonra getiririz” demişti. Hüseyin Morsümbül bir daha eve dönmedi.

Oğlu dönmeyince karakolda oğlunu arayan Fatma anneye, oğlunun Tugay’da tutulduğunu söylediler, Tugay’dakiler ise karakolda. Karakola geri dönen Fatma anneye oğlunun karakolda olduğunu söylediler, bir kaç saat sonra ise kaçtığını…

Fatma anne bir süre sonra oğlunun gözaltında katledilip kaybedildiği haberini aldı ve 1995 yılında Cumartesi Anneleri’nin mücadelesine katıldı. Fatma Morsümbül 27 Aralık 2017’de yaşamını yitirdi.


İHD’nin yaptığı suç duyurusu sırasında ifade veren dönemin albayı Dursun Kıvrak, kendisine gönderilen isimsiz bir ihbar mektubunda Hüseyin Morsümbül’ün gözaltında astsubaylar tarafından dövülerek öldürüldüğünü ve bir arabaya konularak götürüldüğünün yazdığını söylemişti. Savcılık ise “delil yetersizliği” diyerek dava açmayı reddetmişti.