Haremlik-Selamlık Uygulaması, Antik Yunan Karşıtlığı, Ensar Desteği; MEB 2019!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2019 bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe komisyonu toplantısında, komisyondaki diğer vekillerin sorularını yanıtladı.

Tüm okulların karma olmasından vazgeçilip geçilmeyeceği sorusuna, “Bazı okulların kız, bazı okulların erkek okulu olarak düzenlenmesinin bir çeşitlendirme anlamında benim için hiçbir sakıncası yok.” beyanında bulundu.

Ensar Vakfı’na tanınan imtiyaz ve maddi desteğe ilişkin soruları, “Asla böyle bir şey yok” diye karşılayan Selçuk, Köy Enstitüleri modeline ilişkin “Bu model güzel bir model ve evrilip geliştirilebilir de bir model. Ancak ben çocuğumu vereceğim Köy Enstitülerine; diyeceğim ki ‘Adam olsun, vatana millete hayırlı olsun’ ama oradaki bazı kişiler, ‘Antik Yunan’ı bu çocuklarla buluşturacağım ve onların böyle doktrini olması bizim için hedeftir’ dediğinde bu da benim karşı olduğum bir şey. Bence bu enstitü modeli, gerçekten ilgilenilmesi, çalışılması ve devam etmesi gereken bir modeldi ama politize edilirse… Yetkinlikleri konusunda müzikle, ahşapla alakaları konusunda, kerpiç kesmekle alakaları konusunda çok fazla araştırmam var benim, güzel dediğim şeyler bunlar ama çatışmaya ya da tartışmaya yol açan hususlar varsa ben bunu da söylemek zorundayım. Yani bilimin namusu neyi gerektiriyorsa ben onu söyledim, geçmişteki yazılarımda, şu anda da onu söylüyorum.” yorumunda bulundu.

Bakan Selçuk’un yorumları, 2019’da eğitim alanında bizi bekleyen gelişmelerin yeni habercisi. Çeşitlilik olarak görülen, haremlik-selamlık okulları; MEB desteğini bekleyen Ensarvari birçok vakıf; bilimin namusu, örf ve töresini kurtarmaya and içmiş Eğitim Bakanı!