Sarı Yelekliler’in Eylemi Öncesinde 278 Kişi Gözaltına Alındı

Akaryakıt fiyatlarına getirilen zamların ardından eylemlerine başlayan Sarı Yelekliler,  eylemlerini sürdürüyor. Fransa’da siyasi iktidarın zamların askıya alınmasına yönelik adımına karşılık “Ekmek kırıntısı değil ekmeğin kendisini istiyoruz” diyen “Sarı Yelekliler” eylemleri bırakmayacağını açıklayarak bugün için Paris başta olmak üzere tüm Fransa’da meydanlarda olacak.

Sarı Yelekliler’in geri adım atmaması üzerine Macron hükümeti ülkede adeta olağanüstü hal (OHAL) ilan etti. Başbakan Edouard Philippe, Sarı Yelekliler’in ülke genelinde düzenleyecekleri gösterilerde 89 bin polisin görev yapacağını ve sadece Paris’i 8 bin polisin yanı sıra bir düzine zırhlı aracın koruyacağını açıkladı. Ayrıca eylemler nedeniyle Paris’te mağazaların açılmayacağı, banka ve dükkanların da kapalı olacağı belirtildi.

Fransa’nın başkenti Paris’te Sarı Yelekliler’in düzenleyeceği eylem öncesi 278 kişi gözaltına alındı.

Fransa’da “Sarı Yelekliler”in bugün ülke genelinde düzenleyeceği protestolar öncesinde, başkent Paris’teki Charles de Gaulle Meydanı’nda bulunan Zafer Takı Anıtı çevresinde güvenlik önlemleri alındı.