Anarşist Kolektif Klinika Polis Saldırısına Karşı Direnişte

Çek Cumhuriyeti’nde 2014 yılından beri çalışmalar sürdüren anarşist Klinika Kolektifi devletin saldırısı altında. Prag’da bulunan ve devlet demiryolu şirketine ait olan atıl bina, işgal edildiği günden beri mahallelinin dayanışmasını ifade eden bir sosyal merkez haline geldi. Bugün polis baskısıyla boşaltılmaya çalışılan kolektifin gönüllüleri, yayınladıkları bildiriyle, Klinika’nın tahliye edilmesine karşı herkesi dayanışmaya çağırdı.

Devlet demiryolu şirketi “Správa železniční dopravní cesty” ile ilk yapılan görüşmeler sonucu belli bir anlaşmaya varıldıktan sonra, devletin ısrarlı bir boşaltma talebi üzerine şiddetin devreye girdiğini söyleyen Klinika’lılar, 2014 yılında beri neo-nazi saldırılarına, muhafazakar politikacıların hedef göstermelerine karşı inatla ayakta tuttukları kolektiflerini tahliyesine karşı direnmekte ısrarcı. Ücretsiz çocuk bakımı, radyo yayınları, çeşitli dil kursları, küçük tarımsal faaliyetlerin yapıldığı bir bahçesi, konserler, tiyatro oyunları ve film gösterimlerinin yapıldığı pek çok alanda faal bu yerin kapatılması çalışmalara katılan mahallelilerin de tepkisini topluyor.

Farklı işgal evlerinin dayanışma mesajları yayınlamasının ardından 10 Ocak’ta polisin boşaltmak için geldiği Klinika’da büyük bir kahvaltı örgütleyen gönüllüler, saldırıyı binayı terk etmeyerek sürdürdüler. Polisin saldırısına karşı binanın kapılarını kilitleyip çatıya kara kızıl bayraklarını astılar ve direnişlerini sürdürüyorlar.

“Vazgeçmeyeceğiz ve Klinika’yı daha önce olduğu gibi savunacağız. Klinika ile dayanışma içinde kalın!”