Devlet, İş Cinayetinde Kayyumunu Korudu

24 yaşındaki Emre Tombuloğlu, hiçbir tecrübesi olmadan görevlendirildiği asansör montajı sırasında yaşamını yitirdi. Mahkeme, “hukuki, idari, mali ve cezai sorumluluğu doğmayacağı”na ilişkin KHK maddesini, iş cinayeti için uygulayarak kayyuma beraat verdi.

Ankara Batı 9. Asliye Ceza Mahkemesi, TMSF tarafından el konulan inşaatta “getir-götür işlerine” bakması için işe alınan, ancak hiçbir uzmanlığı olmamasına karşın asansör montajında görevlendirilen 24 yaşındaki Emre Tombuloğlu’nun asansör boşluğuna düşerek ölümüne ilişkin açılan davada, kayyum Süleyman Sarıyıldız’ı sebest bıraktı. Mahkeme, “hukuki, idari, mali ve cezai sorumluluğu doğmayacağı”na ilişkin KHK maddesini, “iş cinayeti” için uyguladı.

2 sene önce, Lale Yapı’ya ait Tulip Life isimli binanın inşaatında çalışmaya başlayan Tombuloğlu, 21 Temmuz 2017’de  asansör montajı yapması için asansörlerin olduğu bölgeye gönderilmiş ve burada asansör boşluğuna düşerek yaşamını yitirmişti.

Taşerona Para Cezası, Kayyuma Beraat, Kusurlu İşçi

Gerçekleşen dava sürecinde, şirketin sahibi 2 yıl 6 ay hapis cezası aldı ancak bu ceza 31 bin 850 TL para cezasına çevrilip taksitlendirildi. Kayyum Süleyman Sarıyıldız  ise, 15 Temmuz  sonrası süreçte görev alan kayyumların cezai sorumluluktan muaf olması kanunundan yararlanarak beraat etti. İş cinayetinde yaşamını yitiren Emre Tombuloğlu ise kayyumla beraber tali kusurlu olarak dosyaya girdi. SGK, Tombuloğlu’nun ailesine sadece 5 günlük sigortalı olduğu için maaş da bağlamadı.

Tombuloğlu ailesinin avukatı Pelin Erçelik, kararı temyiz edeceklerini açıkladı.