İstanbul’da Suriyeliler Sınır Dışı Edilmeye Devam Ediyor

İstanbul Valiliği geçtiğimiz günlerde “Düzensiz Göçle Mücadele ile İlgili” başlıklı bir açıklama yapmış; kaydı İstanbul’da olmayan Suriyelilerin, kayıtlı bulundukları illere geri dönmeleri için 20 Ağustos tarihine kadar süre vermişti.

Valiliğin göç açıklamasından sonra “12-31 Temmuz arasında yapılan çalışmaların ardından on binlerce göçmenin geri gönderme merkezlerine sevk edildiği ve çalışmaların devam edeceği” belirtildi. Hiçbir ilde kaydı olmayan 2 bin 630 Suriyeli göçmenin ise geçici barınma merkezlerine gönderildiğini belirten valilik, başka illerde kayıtlı Suriyeli göçmenlerin kayıtlı oldukları illere dönüşleriyle ilgili sürecin devam ettiğini vurguladı. Öte yandan tüm bu süre boyunca İstanbul dışında başka birçok ilde de göçmenlere yönelik geri gönderme haberleri gelmeye devam etti.

Son görüntüler de İstanbul’un Esenyurt ilçesinden geldi. Görüntülere göre “yakalanan” bir Suriyeli göçmen onlarca kolluk kuvvetinin zor kullanmasıyla bir araca bindiriliyor. Suriyeli göçmene ne olduğu, nereye götürüldüğü şu an belli değil.