Kınalıada’da Gerçekleşen Tecavüze Beraat

2018 yılında yılbaşı gecesi Gökçe isimli kadın, Kınalıada’da bir pansiyon işletmecisi erkeğin kendisine tecavüz ettiğini belirterek şikayette bulunmuştu. Olayın ardından erkek bir ay tutuklu kalmasının ardından serbest bırakılmıştı ve ilk duruşma olayın gerçekleşmesinden 17 ay sonra yapılmıştı.

Olayın üzerinden geçen zamanın ardından bugün davanın üçüncü duruşması olan karar duruşması görüldü. Anadolu Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada savcı erkeğin ‘nitelikli cinsel saldırı’dan yargılanmasını talep etti ancak heyet tarafından erkek oy birliğiyle beraat etti.

Davada Gökçe’nin avukatları ve savcı ortada rıza olmadan gerçekleşen bir birliktelik olduğundan dolayı olayın ‘cinsel saldırı’
olduğunu belirtirken sanık avukatı Mehmet Fatih Akın ise olayın tarafların alkollü olduğu için bunun rıza doğrultusunda yaşanmış olabileceğini savundu.

Sanık gerçekleşen üç duruşmada da farklı farklı ifadeler verirken, kendisinin kadına şiddet ve yaralama suçlarından sabıka kaydı bulunmaktaydı. Ancak tüm bunlara rağmen serbest bırakıldı.

Duruşma sonrası basın açıklaması gerçekleştiren avukat Rozerin Seda Kip, davanın asla peşini bırakmayacaklarını belirtti. Kip, “Bir hukuk garabetiyle karşı karşıya kaldık. Mahkeme heyeti oy birliğiyle sanığın beraatine karar verdi. Adli tıp raporunda tecavüzün doğrulandığı sonucu olmasına rağmen gerekçesini bilmediğimiz bir beraat kararıyla karşı karşıyayız. Elbette istinaf mahkemesine gideceğiz. Bu dava burada bitmedi” dedi.