Adil Yargılanmak için 193 Gündür Açlık Grevinde

Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün öldürülmesinden sorumlu tutularak müebbet hapis cezasına çarptırılan Kaymakamlık Yazı İşleri Şefi, Şerif Mesutoğlu Siverek T Tipi Hapishanesi’nde adil yargılanma talebiyle 192 gündür açlık grevinde.  

Cuma günü eşiyle görüşen Saime Ateş Mesutoğlu, eşinin gözlerinin altında belirgin morluklar oluştuğunu, baş dönmesi yaşadığını, merdivenleri inip çıkarken zorlandığını, tansiyon ve şekerinde dengesizlikler oluştuğunu, açlık grevinden bu yana yaklaşık 35 kilo verdiğini ifade etti. 

Eşi Mesutoğlu’nun açlık greviyle ilgili kendisine “Elimde olan tek şey bedenimdir. Bu işi ben yapmadım. Benim üzerime bir şekilde yıkmaya çalışıyorlar. Ben bunu kabul etmiyorum, etmeyeceğim de. Yapabileceğim tek şey açlık grevidir. Adil bir yargılama yapılana kadar bunu sürdüreceğim” dediğini aktaran Saime Mesutoğlu, “Adil bir yargılama istiyor. Ve bunun için canını defalarca ortaya koydu. Şerif bir kere bedenini ateşe verdi. İki defa ölüm orucuna girdi. Ve şu anda açlık grevinde. Ve bağıra bağıra ‘ben katil değilim’ diyor. Ben de söylüyorum. Gerçek katilleri bulmak bu kadar zor olmamalı. Hadi bizi bir kenara koysunlar kaymakamın ailesinin söylediklerine baksınlar. Onların taleplerini yerine getirsinler. Onların talebi yerine getirilirse katil bulanacaktır” diye konuştu.  

Kaynak : Mezopotamya Ajansı