Açılmak İstenen 4 JES Kuyusuna Köylüler İzin Vermedi

Rama Enerji A.Ş’nin, İzmir-Selçuk İlçesi Havutçulu Mahallesi ve Aydın- Germencik İlçesi Naipli Mahallesi’nde 4 JES kuyusu açmak istemesine karşı bölgedeki köylüler isyan etti.

Efes Selçuk‘a bağlı Havutçulu Köyü ve Aydın İli Germencik İlçesi Naipli Mahallesi mevkiinde Rama Enerji ve Bilgi Teknolojileri San ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan sahada 4 adet Sondaja Dayalı Jeotermal Kaynak Arama ve İşletme Projesi hakkında ÇED sürecine ilişkin Havutçulu Köyü’ne gelerek bilgilendirme toplantısı yapmak isteyen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bağlı yetkililer ve şirket; köylülerin tepkisiyle karşılaştı.

Toplantıya pankartlar ve sloganlarla karşı koyan köylüler,  köylerinde jeotermal kaynak arama ve işletme faaliyetlerinin gerçekleşmesine karşı olduklarını belirterek; bir tutanak hazırladılar.

Tutanakta şunlar kaydedildi: “İzmir İli Selçuk İlçesi Havutçulu Mahallesi Mavi Kelebek Kahvesi’nde 16.01.2020 tarihinde saat 10.30’da Rama Enerji ve Bilgi Teknolojileri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi tarafından 272 Ruhsatlı sahada açılması planlanan 4 adet sondaja dayalı jeotermal kaynak arama ve işletme projesi için bakanlığımıza sunulan ÇED dosyasının üç adet jeotermal arama faaliyeti için halkı bilgilendirmek üzere toplanmış ve toplantı açılışı İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılmıştır. Ancak yöre halkı jeotermal kaynak projesini istemediğini, projeyle ilgili bilgi almak istemediklerini beyan ettikleri için toplantı sonlandırılmıştır. İzmir ili Selçuk İlçesi Havutçulu Köyü’nde yapılmak istenen jeotermal ÇED toplantısının mahalle halkı tarafından yaptırılmamıştır. Bu toplantının jeotermal kuyuları açılması nedeniyle yapılması tarafımızdan bilindiğinden, jeotermalin zararlarının mevcutları nedeniyle istenmediğinden bu toplantının yapılması tarafımızca engellenmiştir”