Metal İşçileri MESS’e Karşı Mitingde: Zafer Direnen Emekçinin Olacak

Patron sendikası MESS’in 3 yıllık sözleşme, düşük zam ve esnek çalışma dayatmalarına karşı bugün Gebze ve Bursa’da onbinlerce metal işçisi bir araya geldi. Gebze’de Birleşik Metal-İş’in, Bursa’da Türk Metal’in, düzenlenen eş zamanlı mitinglere katılan işçiler “Patronların kölesi olmayacağız” diyerek, grev sloganları atarak üyesi oldukları sendikalara kararlılık çağrısı yaptı. Birleşik Metal-İş 5 Şubat’ta greve başlayacağını duyurdu.

Türk Metal üyesi metal işçileri Bursa’da düzenlenen miting için sabah saatlerinden itibaren toplanmaya başladı. Miting için ayrılan alan işçilere yetmeyince, alan genişletildi. Sık sık “Gemileri yaktık geri dönüş yok”, “Genel grev genel direniş”, “MESS şaşırma sabrımızı taşırma”, “Direne direne kazanacağız”, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganlarını atan işçileri MESS’i uyaran dövizler taşıdı. Konuşmaların ardından Haluk Levent işçilere konser verdi.

Birleşik Metal-İş Sendikasının Gebze’de düzenlediği mitinge onlarca fabrikadan binlerce işçi katıldı. Trafo Meydanında toplanan işçiler, kent meydanına yürüdü. İşçiler sık sık, “İşçiler açken patronlara huzur yok”, “MESS şaşırma sabrımızı taşırma”, “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganlarını attı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu; “Metal patronlarının grev yasaklayan iktidardan cesaret aldığını” ve “Metal işçileri ise cesaretini ellerinden, birliğinden ve örgütünden alıyor. Hayatı yeniden üreten ellerimizden bizim gücümüz. İşverenleri uyarıyoruz, bu meydanını iyi görsünler. Görsünler ki metal işçisi coşkulu, dirençli ve kazançlı. Ve görsünler ki DİSK de sonuna kadar onlarla olacak” dedi.

Kaynak: Evrensel