Üsküdar’daki Validebağ Korusu Ranta Açıldı

Birinci derece doğal SİT alanı olan İstanbul Üsküdar‘daki Validebağ Korusu’nu yapılaşmaya açacak imar planları oy çokluğuyla İBB Meclisi’nde kabul edildi.

Böylece, yapı yasağı konulan koruya 100 metrekareyi geçmeyen tek katlı yapıların inşa edilmesinin önü açılmış oldu. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve Marmara Üniversitesi Rektörlüğü’nün koruda Kardiyovasküler Hastalıkları Hastanesi yapılması için istediği düzenleme ise değerlendirilmeye alınmadı.

Yeşil Gazete’nin haberine göre Validebağ Korusu’nun imara açılmasına karşı mücadele yürüten Validebağ Gönüllüleri Derneği’nden Arif Belgin 100 metrekarelik yapılaşma izni için “İmar iznini kesinlikle kabul etmiyoruz. Bırakın 100 metrekareyi 1 metrekareyi bile kabul etmiyoruz. Sağlık Bakanlığı da 500 metrekarelik bir alan istemiş ve bunu reddetmişler. En azından bu olumlu bir gelişme oldu” diye yorum yapan Belgin, imar planı askıya çıktıktan sonra itirazlarını dile getireceklerini belirterek “İtirazlarımız sonucunda değişmezse de karara karşı dava açmayı planlıyoruz” dedi.