Eylemde Ordu Valisine Karşı Konuşan Emine Elik Tutuklandı

Ünye Haber Ajansı’nın haberine göre Ordu’da bulunan İlküvez’deki çöp tesisine karşı yapılan eylemlerde hakkında uzaklaştırma kararı çıkan Emine Elik dün tutuklandı. Emine Elik’in tutuklanma bahanesi, adli kontrol şartına uymamak ve kamu görevlisine hakaret.

Geçtiğimiz günlerde Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda İlküvez’deki çöp tesisine karşı basın açıklaması gerçekleştirilmişti. Açıklamada konuşan Elik “Vali beye diyorum ki o makam sana layik değilmiş yazıklar olsun, halkın valisi halkına askerle bizi karşı karşıya getirme diyen bir kadına sen terbiyesizlik yapıyorsun diyemez, bana şov yapıyorsun diyor ben şov yapmıyorum ben eksi yirmi derecede  üzerimde elbise ile oturmak şov yapmak mı yazık bizim valimizin bize bu kelimeyi kullanmasına yazıklar olsun diyorum” demişti. Gözaltına alınan Elik’e kamu görevlisine hareket ettiği yönünde kuvvetli suç şüphesi olduğu belirtilerek çöp tesisine karşı eylem yapılan alandan uzaklaştırma şeklinde adli kontrol verilmişti.

İlküvez Kepçeli Yaylası’ndaki çöp tesisine karşı nöbet yeri, Elik’in kendi arazileri olup Elik çalışmak üzere araziye gitmişti.