Hasta Tutsak Sinan Dayan’a Solunum Cihazı 3 yıl Sonra Verildi

Van Yüksek Güvenlikli Hapishanesi’nde astım hastası olan tutsak Sinan Dayan’a üç yıl sonra solunum cihazı verildi.  Dayan’ın kardeşi Mazlum Dayan, hapishanede koronavirüs (Kovid-19) tehdidine rağmen gerekli önlemlerin alınmadığını ve bu durumdan aile olarak büyük bir endişe duyduklarını söyledi. 

Sinan Dayan’ın 3 yıl önce tutuklandığını ve gözaltına sırasında yapılan işkence sonucu burnunun kırıldığını hatırlatarak, ameliyat edilmesi ve solunum cihazı verilmesi için verdikleri mücadelenin 3 yıl sonra karşılık bulduğunu belirtti. Astım hastalığının KOAH’a dönüşme ihtimali olduğunu ifade eden Dayan, “Özellikle koronavirüsün ortaya çıkmasıyla birlikte endişemiz arttı. Ağabeyimle son görüşmemizde virüsle ilgili önlemlerin tam olarak alınmadığını söyledi. Yine dezenfektanların az olduğu ve yetmediğini ifade etti. Biz aileler olarak bu durumdan endişe duyuyoruz. Cezaevlerinde çocukları olan aileler şuan diken üstünde. Biz dışarıda bile korunamazken onlar cezaevlerinde nasıl kendilerine koruyabilecekler? Bu konuda tüm toplumun duyarlı olmasını istiyoruz” dedi. 

Ayrıca haberi araştırırken Sinan Dayan’ın kardeşi Sedat Dayan 4 Şubat’da Van-Bahçesaray’da çığın üzerine düşmesi sonucu yaşamını yitirdiğini ve cenazesine getirildiğini öğrendik.