Öğretmenlere Bağış Dayatması

Eğitim iş Sendikası yaptığı açıklamada, bağış kampanyası başlatan hükümetin öğretmenlere bağış yapmak noktasında zorlama yaptığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı’nın ‘gönüllü kampanyası’ eğitimcilere dayatılmakta, mobbing aracı yapılmaktadır!” başlıklı bir yazılı açıklama yapan sendikanın yazısında öğretmenlerden kampanyaya katıldıklarına dair dekont istendiği belirtildi.

“Daha da acınası tablo, Cumhurbaşkanı’nın bizzat kampanyayı açıklamasından hemen sonra oluşmaya başlamıştır. Okul yöneticileri, WhatsApp gruplarında, öğretmenlere kampanyaya katılmayı dayatmış, makbuzların kendilerine sunulmasını istemeye başlamıştır.

Ne yazık ki bu mobbinge dair çok sayıda ekran görüntüsü ve teyitli bilgi elimize ulaşmıştır. Okul yöneticilerinin, bağışa zorlanan öğretmenlerin göndereceği makbuzları ilçe milli eğitim müdürlüklerine yollayacaklarını hep bir ağızdan bildirmesi, yöneticilerin öğretmenlerin bağışı üzerinden puan toplamaya çalışacağını ve bu kampanya dayatması aracılığıyla öğretmenlerin siyaseten fişleneceğini ortaya koymuştur.”