73. Cannes Film Festivaline Koronavirüs Ertelemesi


ScreenDaily’den aktarılan habere göre dünya genelindeki pandemi önlemleri kapsamında 73. Cannes Film Festivali’nin gerçekleşmeyeceği açıklandı. Cannes gibi büyük organizasyonların da dahil olduğu pek çok kültür sanat etkinliğinin ertelenmesi gündemdeyken, 73.sü gerçekleşecek Cannes’ın durumu henüz belirsizdi.

12-23 Mayıs tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan 73. Cannes Film Festivali’nin bu tarihler arasında gerçekleşmeyeceği geçtiğimiz günlerde resmi olarak açıklandı. Festival ile ilgili kesin kararın ileri bir tarihte verileceği açıklanırken, sürece yakın kaynaklar festival yönetiminin festivali yaz ortasında düzenlemeyi planladığı bilgisini paylaşıyor. Ancak Fransa’nın salgını kontrol altına alabilmek için aldığı son önlemler, festivalin bu tarihlerde de düzenlenemeyebileceğini gösteriyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, dün yaptığı açıklamada sokağa çıkma yasağının 11 Mayıs’a kadar uzatıldığını duyururken, festival gibi toplu etkinlikleri kapsayan yasağın da temmuz ayı ortasına kadar uzatıldığını açıkladı. Bu da Cannes Film Festivali’nin en erken Temmuz ayının ikinci yarısına sarkacağını gösterdi.