Vicdani Ret Derneği ve meydan1.org Ortaklığında 15 Mayıs Canlı Yayını

15 Mayıs Dünya Vicdani Retçiler Günü nedeniyle Vicdani Ret Derneği ile Meydan.org ortaklığında bir etkinlik gerçekleştirilecek. “Vicdani Ret Atölyesi” adıyla gerçekleştirilecek olan etkinlik, Korona Krizi nedeniyle online olarak yapılacak. “Vicdani Ret Atölyesi” 15 Mayıs Cuma günü saat 19:00’dan itibaren Meydan Gazetesi’nin Youtube hesabından izlenebilecek, katılımcılar etkinlik bitiminde sorularını yöneltebilecek. Vicdani Ret Derneği’nin etkinlik açıklaması şöyle:

“Vicdani reddimi nasıl açıklarım”, “askere gitmezsem başıma ne gelir”, “yurtdışına çıkabilir miyim”, “sigortalı çalışabilir miyim”, “üniversiteye kaydolabilir miyim”… Zorunlu askerliği reddeden vicdani retçilerin, yoklama kaçaklarının, bakayaların en çok sorduğu soruları beraberce cevaplıyor, vicdani ret hakkını konuşuyoruz.Farklı şehirlerde sürdürdüğümüz “Vicdani Ret Atölyesi”ni bu kez korona virüs nedeniyle online olarak gerçekleştiriyoruz.

15 Mayıs Dünya Vicdani Retçiler Günü’nde vicdani reddini açıklamak isteyen arkadaşlar facebook sayfamıza mesaj atarak veya aşağıdaki mail hesabımızdan bizimle iletişime geçebilir.

Sormak istedikleriniz için iletişim:mail: [email protected]

Tarih: 15 Mayıs Cuma
Saat: 19:00

Yeryoutube.com/meydanorg