Sakarya’da Maskesiz Bir Şekilde Sokağa Çıkmak Yasaklandı

Sakarya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararla şehir genelinde maskesiz sokağa çıkmak yasaklanırken berber, kuaför ve güzellik salonlarına ise kayıt defteri zorunluluğu getirildi.

Konu ile ilgili olarak İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararda konuyla ilgili olarak “Covid-19 Pandemisi sürecinde bundan önce alınan tüm Hıfzıssıhha Kurul kararlarında kişisel koruyucu önlemlerin önemi vurgulanmış, çeşitli kapalı alanlara (sağlık kurumu, eczane, pazaryeri, toplu ulaşım, avm, berber ve kuaförler, taksiler vs.) maske takarak girilebileceği belirtilmişti. Gelinen süreçte açık alanlarda da vatandaşlarımızın sosyal mesafeyi koruma kuralına yeterince riayet etmedikleri görüldüğünden tüm eski tedbirlere ilave olarak 15 Mayıs 2020 tarihinden itibaren ilimizde bulunan tüm vatandaşlarımın açık alanlar dahil olmak üzere konutlarından çıktıktan sonra maske takmaları zorunludur” denildi.

Geçtiğimiz günlerde bir korona virüs olduğu tespit edilen bir kadının 11 kişiye daha bu virüsü bulaştırdığı iddia edilmiş, bazı haber sitelerin rakamları 60’lara kadar yükseltmişti. İki iftar, bir cenaze ve Ramazan ayı boyunca evlerde okunan mukabelelere katıldığı belirtilen kadının virüs bulaştırdığı belirtilen 59 kişi için karantina uygulanması kararlaştırıldığı iddia edildi.