Ankara’da Aleyna Çakır Eylemi

Anarşist Kadınlar ve Kadın Savunma Ağı, 3 Haziran’da Ankara’da katledilen Aleyna Çakır için Çankaya Belediyesi’nde eylem yaptı. “İntihar Değil Cinayet, Aleyna İçin Adalet” yazılı ozalitin açıldığı eylemde, “Aleyna İçin Adalet İstiyoruz”, “Yaşasın Kadın Dayanışması”, “Erkek Adalet Değil Gerçek Adalet”, “Kadın Cinayetleri Politiktir” sloganları atıldı.

Okunan basın açıklamasının ardından Aleyna’nın ailesi adına söz alan kuzeni:

“Aleyna asla kendini öldürebilecek birisi değildi. Tek başına ayakta kalmaya çalışan bir kadındı. Ümitcan Uygun denen zorba adam hayatını cehenneme çevirdi. Sosyal medyada yayılan görüntülerde Aleyna’yı bayıltana kadar dövdüğü görülüyor. Ümitcan Uygun Aleyna’ya ekonomik, duygusal, psikolojik, fiziksel her türlü işkenceyi yapmıştır. Bu davanın intihar denilerek kapatılmasına izin vermeyeceğiz.”

diye konuştu.

Aleyna’nın yakın arkadaşı Sara:

“Biz arkadaşları olarak bunun bir intihar olduğuna inanmıyoruz. Ümitcan Uygun’un nasıl bir insan olduğunu fotoğraflarından, paylaşımlarından herkes anlamıştır. Daha önce öldürülen Şule için verilen mücadele sonuç vermiş, intihar etti denilen Şule’nin katilleri tutuklanmıştı. Biz Aleyna’nın arkadaşları olarak bu cinayetin peşini bırakmayacağız.”

dedi.

Gülilstan Doku ve Nadira Kadirova’nın da unutulmadığı eylemde kadınlar, kadın cinayetlerinin üstünün örtülmesine izin vermeyeceklerini belirterek, sloganlarla eylemi sonlandırdı.