Gençlik Örgütleri: Baskılar Sökmeyecek Gençlik Kazanacak

Ankara’da Gençlik Örgütleri son zamanlarda artan polis şiddeti ve kaçırma politikalarına karşı basın toplantısı düzenledi.

SES Genel Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, Gençlik Örgütleri’nin yanı sıra Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi Avukat Anıl Arman Akkuş, HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu ve İnsan Hakları Derneği Ankara Şube Başkanı Fatin Kanat katıldı.

Gençlik Örgütleri adına basın metnini okuyan Zeynep Tan, tüm dünyada ve yaşadığımız coğrafyada son zamanlarda gittikçe artan polis şiddetine dair polisin yaşamın karşısında olduğunun açıkça ortada olduğunu söyledi. Saldırılara karşı yaşamı ve özgürlüğü savunmaya çağıran Gençlik Örgütleri şöyle dedi:

“Bugün, adaletsizlikleri yaratan, yaşama saldıran düzenin kolluk kuvvetlerinin, bizlerin karşısında kullandığı şiddet, onların normalidir. Bizler, bu şiddeti teşhir etmeye, bu saldırılara karşı birbirimizi savunmaya, ezilenlerin ve sömürülenlerin sesini yükseltmeye devam edecek, özgürlüğü ve yaşamı kazanacağız.”

1 Haziran günü Güvenpark’ta gerçekleşen ve polis saldırısı sonucu 21 kişinin gözaltına alındığı Gezi Direnişi ve Ethem Sarısülük anması sonrası polis tarafından kaçırılmaya çalışılan Tunahan Gözlügöz, başından geçenleri anlatan bir konuşma yaptı.

Metroya binmek üzere olduğu sırada polis tarafından tehdit edilerek görüşmeye zorlanan Gözlügöz, metro yolculuğu sırasında polisleri atlattığını, bu yapılanın bir kaçırma girişimi olduğunu söyledi. Özellikle Ankara’da polis tarafından sıklıkla uygulanan kaçırma politikasına değinen Gözlügöz:

“Ben Tunahan Gözlügöz, Halkların Demokratik Kongresi Gençlik Meclisleri üyesi devrimci, demokrat, komünist bir gencim ve kaçırılma tehditlerinden korkmuyorum. Baskılar sökmeyecek gençlik kazanacak.” diye konuştu.

Ardından söz alan Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi Avukat Anıl Arman Akkuş, son olarak 1 Haziran’da yaşanan polis saldırısı ve ardından yaşananlara değindi. Amerika’da George Floyd’un polis tarafından öldürülmesine değinen Akkuş:

“Arkadaşlarımızın boynuna yoğun bir şiddet uygulayarak bastırarak, onların nefessiz kalması, onların acı çekmesi, devamında bu kişilerin ölebileceğini öngören polis açıkça müvekkillerimizin canına kast etmiştir.” dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu ise, iktidarını kaybetme korkusu yaşayan devletin, sokaklarda mücadele eden gençlere daha çok saldırdığını ifade ederek:

“Bu iktidar, artık sonu gelmiş ve iyice zıvanadan çıkmış bir iktidardır.” dedi.

İnsan Hakları Derneği Ankara Şube Başkanı Fatin Kanat ise, İHD olarak polis saldırıları sırasında yaşanan insan hakları ihlalleri karşısında, gençliğin her zaman yanında olduğunu ifade etti.