Şili’de Korona Krizi: Verileri Eksik Açıklayan Bakan İstifa Etti

Korona krizi sürecinde yoğun bakım üniteleri ve solunum cihazları neredeyse tam kapasite kullanılan Şili’de Sağlık Bakanı Jaime Manalich, istifa ettiğini açıkladı.

Şili’de geçtiğimiz günlerde bir haber sitesi bir yıl önce bakan olan Manalich’i, ülkede korona virüsten kaynaklı hayatını kaybedenlerin sayısıyla ilgili olarak insanlara yalan söylemekle suçlamıştı.

Sitenin haberine göre Şili Sağlık Bakanlığı, Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) ülkede 3 Mart’tan bu yana virüs nedeniyle 5 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Açıklanan son resmi rakamsa 3 bin 101’di. Sağlık Bakan Yardımcısı Paula Daza ise WHO’ya bildirilen rakamın, korona virüsten öldüklerinden “şüphelenilen” kişileri de içerdiğini söyleyerek açıklanan rakamlara bahane göstermeye çalıştı.

Nüfusu 19 milyonu aşan Şili’de Covid-19, resmi verilere göre 3 bin 101 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Resmi rakamlara göre Şili’de Covid-19 şu ana kadar 167 bin 355 kişide görüldü.

Manalich, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada “Gerçek şu ki Santiago’nın yoksul ve aşırı kalabalık olduğunun farkında değildim” demiş ve doğal olarak tepki toplamıştı. Muhalafet, bakanı etkin olmamakla suçluyordu.