MSÜ Sınavında Fenalaşan Öğrencinin Testi Pozitif Çıktı

ÖSYM tarafından yapılan Milli Savunma Üniversitesi MSÜ) sınavına giren bir kadın öğrenci sınavda fenalaştı. İzmit’te gerçekleşen olay sonrası sınavın yapıldığı salonda bulunan tüm öğrenciler karantinaya alındı.

Kocaeli Barış Gazetesi’nden Aysun Özcan Erenkaya’nın aktardığı habere göre, dün gerçekleştirilen MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’nda, girişte öğrencilere maske dağıtıldı ve dezenfektan sıkıldı ancak, öğrencilere ateş ölçümü yapılmadı. Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 205 numaralı salonda sınava giren 16 öğrenciden bir kadın fenalaşırken, öğrencinin ayrı bir odaya alınarak sınavı tamamladığı belirtildi.

Kadın öğrenciye, daha sonra kampüse çağrılan sağlık ekiplerince Covid-19 testi yapıldı ve sonuç pozitif çıktı. O salonda sınava giren tüm öğrenciler, evlerinde 14 günlük karantinaya alındı.

Öte yandan, bu gelişmeyle bağlantılı olarak, bugün CNN Türk’te “manidar” bir canlı yayın “kazası” gerçekleşti. “CNN Türk Masası” isimli programda konuşan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, LGS ve YKS’den söz ederken “Şu anda riskli bir dönem. -Genel vaka sayısını kast ederek- Vaka sayısı 22 bin. Benim hesabıma göre kabaca 220 bin virüs taşıyan insan var. Bunlar içinde mutlaka sınava girenler de olacak.” dedi. Ceyhan sözlerine “Dolayısıyla bir de şöyle söyleyeyim…” dediği anda ekrandaki görüntüde “donma” meydana geldi. Bunun üzerine sunucu Semiha Şahin, “Zannediyorum görüntüde sıkıntı var. Arkadaşlar düzelecek gibi mi? Peki, deneme çalışmaları devam ediyor” dedi. Ancak Mehmet Ceyhan bir daha yayına bağlanmadı .