Avukatlar, Çoklu Baro Değişikliklerini Düğmelerle Protesto Etti

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan ve Ankara Barosu üyesi avukatlar, Ankara Adliyesi önünde bugün basın açıklaması gerçekleştirdi. Sağkan açıklamada “Cübbemize düğme dikmek istiyorlar. Bu düğmeleri cübbemize dikmeyeceğiz” diyerek, bir avuç düğmeyi yere bıraktı.

Ankara Barosu’na kayıtlı avukatlar, barolara ilişkin düzenlemeyi içeren Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni protesto etti. Avukatlar, Ankara Adliyesi’nde toplandıktan sonra sloganlar atarak koridorda yürüyüşe geçti ve daha sonra adliye önüne çıktı. 

Buradan gerçekleştiriken basın açıklamasına dair konuşan TBMM’deki yasa teklifine Türkiye’deki mevcut durumda 80 baro olarak tümüyle karşı olduklarını kaydeden Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, avukat cübbelerine işaret ederek, “Bu cübbenin bir anlamı var. Her rengin bir anlamı var. Cebinin olmaması bu mesleğin bir kamu hizmeti olduğunu gösterir. İliği ve düğmesinin olmaması ise bağımsızlığı sembolize eder. Şimdi cübbemize düğme dikmek istiyorlar. Ama onlar istesinler, biz bağımsız savunmanın temsilcisi olarak bu düğmeleri cübbemize dikmeyeceğiz” dedi.