Abbasağa Parkı’nda Forum Yapmak İsteyen Kadınlar Polis Tarafından Engelleniyor

Devletin, pratikte uygulamamak için elinden geleni yaptığı, İstabul Sözleşmesi’nden geri çekilme planına karşı Beşiktaş Abbasağa Parkı’nda forum düzenlemek isteyen kadınlar polis tarafından engelleniyor.

Fotoğraf:Evrensel

Devletin, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu devletlere; kadınlara, çocuklara her türden cinsel yönelim ve cinsel kimlikte olan bireylere yönelik şiddetin önlenmesi hususunda devletlere kanuni bağlayıcılık sağlayan “İstanbul Sözleşmesi”nden çekilme isteğine karşı kadınlar İstanbul Beşiktaş’ta bulunan Abbasağa Parkı’nda bir forum gerçekleştirecekti.

Polis, kadınların gerçekleştirmek istediği forumu engellemek istiyor. Saat 17:00’da düzenlenmesi planlanan forum öncesi Abbasağa Parkı’nın eçvresine yığınak yapan polis, parkın içine de çevik polislerini yerleştirdi.

Polis, forumun engellenme çabalarına dair herhangi bir açıklama yapmazken, kadınların Abbasağa Parkı önündeki bekleyişleri sürüyor.

Kadınlar, polisin Abbasağa Parkı’ndaki forumu engelleme girişime karşı Beşiktaş Kartal Heykeli’ne yürüyüş gerçekleştiriyor.