Kazdağları İçin Yola Çıkan Yaşam Savunucularına Engelleme ve Gözaltı

25 Temmuz Cumartesi günü, talancı Alamos Gold’un ve Alamos adına bölgede talan gerçekleştiren Biga Madencilik’e karşı Kazdağları’nda başlayan direniş nöbetinin birinci yıl dönümü için İstanbul’dan Çanakkale’ye yola çıkan yaşam savunucularının şehre girişi engellendi.

Yaşam savunucuları, otobüslerinin şehre girmesine engel olunması üzerine şehre yürüyerek gireceklerini belirttiler. Ancak polis bir süre sonra yaşam savunucularına saldırarak iki kişiyi gözaltına almaya çalıştı.

Aynı saatlerde, Çanakkale İskele Meydanı yakınlarında gerçekleştirilecek basın açıklaması için bekleyen yaşam savunucuları, Valilik tarafından son dakikada ilan edilen yasak sonrası hiç bir bildiri yapılmadan saldırıya uğradı ve 16 yaşam savunucusu gözaltına alındı. Gözaltına alınan yaşam savunucuları, bugün sabaha karşı 05:00 sularında serbest bırakıldı.

Kazdağları İstanbul Dayanışması, Çanakkale’de gerçekleşen engelleme ve polis saldırılarına karşı;ve direnişin birinci yılında Alamos Gold’un talanına dur demek için bugün saat 19:30’da Kadıköy Beşiktaş İskelesi önüne eylem çağrısında bulundu.

Kaynak: Patika Ekoloji Kolektifi