Covid-19 Verilerinden Yoğun Bakım Bilgileri Neden Çıkarıldı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük Covid-19 paylaşımlarının dünkü bilgilendirmesinde, “Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosunda, bundan sonra, salgın boyunca oluşan uluslararası standarda uygun olarak, Ağır Hasta sayısı da verilecek. Yeni ve toplam hasta sayısına ek olarak, seyir hakkında detaylı bilgi sunması için Zatürre Oranı gösterilecek” ifadesini kullanmıştı.

Dünkü Covid-19 bilgilendirmesinde tablodan “Yoğun bakımda yatan hasta” bölümünün çıkarıldığı dikkat çekerken, Bakan Koca “bu ayrıntıya” değinmemişti.

TTB Merkez Konseyi Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi raşit Tükel Fahrettin Koca’nın “atladığı” bu önemli ayrıntıya dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Tükel, Twitter hesabından “6 Haziran’da 591 olan toplam yoğun bakım hasta sayısı, o tarihten bu yana her geçen gün artarak 28 Temmuz’da 1280’e ulaştı. 29 Temmuz’da ise toplam yoğun bakım hasta sayısı günlük koronavirüs tablosundan çıkartıldı.” ifadelerinin yer aldığı paylaşımında 29 ve 28 Temmuz’a ait Covid-19 bilgilendirme tabloları arasındaki farkı gösterdi.

Nörobilim ve genetik uzmanı Çağhan Kızıl da yine sosyal medya hesabından aynı konuya dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.