İstanbul’da Otobüs Kazası: 5 Kişi Hayatını Kaybetti, 25 Yaralı

Kaza, saat 06.15 sıralarında Kuzey Marmara Otoyolu Eyüpsultan Çiftalan mevki Edirne istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre gece 00.00’da Karabükten aldığı yolcularla yola çıkan Metro turizme ait şehirler arası yolcu otobüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü geçtikten sonra otogara doğru giderken Eyüpultan Çiftalan mevkiinde otobüs sürücüsünün uyuması nedeni ile yoldan çıktı. Yaklaşık 100 metre yol kenarındaki toprak arazide ilerleyen otobüs beton üst geçidin ayağına çarptı.

Yolculardan Cemal Korkmaz, kaza sırasında bir anda kendini yerde bulduğunu, camdan çıktığını ifade etti. Korkmaz, “Bir anda oldu. Ben de uyuyordum. Şoför uyumuş. O an kendimi yerde buldum.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Valiliği’nin yaptığı açıklama şöyle:

”Karabük’ten İstanbul’a seyir halindeki bir şehirlerarası yolcu otobüsü, bugün saat 07.00 sıralarında, Kuzey Marmara Otoyolu’nda Çiftalan Köprüsü mevkiinde bariyerlere çarparak yoldan çıkmıştır. 112 Acil Servis ekiplerimizden alınan ilk bilgilere göre; kazada 5 vatandaşımız hayatını kaybederken, 3’ü çocuk, 7’si yetişkin 10 yolcumuzun durumu ağır olmak üzere, 25 yolcumuz hastaneye sevk edilmiştir.”