Lice’de Bodrumları, Sur’da Toledo’yu, Beyaz Torosları Unuttu (!) “Rojbaş Diyarbakır” Dedi

Başbakanlık yaptığı süre boyunca 2014-2016 arasındaki sicilinde Kobané eylemleri, Suruç, Ankara Gar katliamları, Lice’de bodrumlarda katledilen insanlar, Sur’da yaşanan katliamlar, 1 Kasım 2015 seçimleri öncesi AKP’ye oy verilmemesi halinde 1990’lardaki faili devlet cinayetlerinin sembolü Beyaz Torosların Kürt coğrafyasında tekrar ortaya çıkacağı şeklinde üstü örtük tehditler gibi fiil ve söylemler bulunan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır’da konuştu.

Davutoğlu, Kürt Dili ve Edebiyatı bölümünde Kürtçe tez yazımının yasaklanmasına “tepki gösterdi” ve eğitimde anadilin kullanılması vaadinde bulundu. Partisinin Diyarbakır il kongresine katılan Davutoğlu, konuşmasının başında Kürtçe “Rojbaş” diyerek selam verdi.

Ahmet Davutoğlu, konuşmasının devamında “…Biliyorum bu güzide şehrimiz, bu güzel bölgemiz, güzel insanlarımız çok büyük acılar çekti. Uzunca bir süre karanlık olaylar yaşadı. Faili meçhuller, hukuksuzluklar, haksızlıklar. Bizler de bu acıları unutmuş değiliz, ülkemizin ve Diyarbakır’ımızın acılarını en yakından hissettik. Bugün burada bütün bu acıları geçmişten beri en yakından hissetmiş ve ülke yönetiminde bulunduğu süre boyunca bu acıların bir daha yaşanmaması için çaba sarf etmiş bir kardeşiniz olarak bulunuyorum.” şeklinde ifadeler sarf etti.