“Lukaşenko Ailesi’nden” Bodrum Tatili için Manidar Zamanlama

Belarus’ta dün yapılan seçimleri tekrar kazandığı açıklanan diktatör Lukaşenko’nun “ailesinin” tatil için Bodrum!a geldiği belirtiliyor. Tatile gelen aile bireyleri arasında Aleksandr Lukaşenko’nun bulunup bulunmadığına dair ise bilgi verilmedi.

Belarus’ta dün yapılan ve muhalefet tarafından sonuçları şaibeli ilan edilen seçimler sonrası halk sokaklara çıkarak diktatörlük karşıtı eylemler yapmaya başlamıştı.

Belarus’un yakın ilişki içinde olduğu, ancak geçtiğimiz hafta askeri şirket Wagner elemanlarının gözaltına alınması nedeniyle gerilim yaşanan Rusya’da ise şimdilik sessiz bir bekleyiş olduğu gözleniyor. Moskova Devlet Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Kerim Has’ın Rus medyasından aktardığına göre, Lukaşenko’nun en büyük yenilgisini İsrail’de aldığı belirtiliyor. Rus medyası Belarus’un Tel-Aviv büyükelçiliğindeki sandıktan Lukaşenko’nun kadın rakibi Tihanovskaya’ya desteğin %93,5 çıktığını, Lukaşenko’ya desteğin ise %5 oranında göründüğünü aktardı.

Belarus’ta muhalefetin sandık çıkış anketi sonuçlarına göre ise rakip kadın aday Svetlana Tihanovskaya, %70’in üstünde destekle seçimleri kazanmış durumda.