“Siz Devletseniz, Biz de Devrimcileriz!

Ankara’da SKM (Sosyalist Kadın Meclisleri) ve Eğitim-Sen üyesi Burcu Durak’ın polis tarafından kaçırılmasına dair basın açıklaması gerçekleştirildi.

İHD Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısına ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, Eğitim-Sen Ankara 5’nolu Şube Başkanı Mutlu Arslan, Karala Dergisi’nden Şamil Parlak katıldı.

Kaçırıldığı anı anlatan Durak, iş çıkışında otobüs beklerken bir kadının yaklaştığını söyledi ve “Önce anlayamadım ne olduğunu, polis olduğunu ve konuşmak istediğini söyledi. Benim sizinle konuşacak bir şeyim yok dediğimde, ‘senin fikrinin önemi yok” ifadelerini kullandı.

Durak, zor kullanılarak araca götürüldüğünü, aracın kapısının da kilitlendiğini belirterek, “Beni kaçırıyorlar diye bağırmaya başladım, insanlar geldiğinde biz polisiz denilince insanlar uzaklaşmaya başladı. Keçiören, Gazino tarafında gezdirmeye başladılar. Ben tedirgin olmaya başladım ailemden birine haber vermek istedim telefonuma el koydular. Bizim söylediklerimizi cevaplarsan sana atamanda yardımcı olabiliriz dediler. Biz devletiz dediler. Sonrasında araba içerisinde bir takım insanların isimlerini kullanarak nereden tanıdığımı ve ne için görüştüğümü sordular. Yıllardır seni takip ediyoruz aileni daha önce de aradık sen geri adım atmıyorsun dediler. Eylemlere böyle gitmeye devam edersen tutuklarız dediler. Çok kötü de üslupları vardı. Dosyaların içeriğinden bahsetmeye başladılar. ESP/SKM içerisinde faaliyet güttüğüm yasal eylemler. Yaklaşık 40 dakika dolaştırıldım. Şiddet uyguladılar suratımı cama yapıştırdılar. Beni bir yol kenarına bıraktılar bir hafta içerisinde Ankara’yı terk etmezsem ailemin başına bir şeylerin geleceğini, şehri de dar edeceklerini söylediler. Bütün okullara CV’ni dağıtıyoruz iş bulamaz hale gelirsin gibi yaşam alanlarını daraltacak söylemlerde bulundular. Biz bunları yıllardır yaşıyoruz.” diye konuştu.

Basın toplantısına anarşist Karala Dergisi adına katılan Şamil Parlak ise, son süreçte 8 yoldaşlarının başına da Burcu Durak ile benzer şeyler geldiğine dikkat çekti ve “Devlet Ankara’da mücadele edenleri paralı uşaklarca korkutmaya çalışıyor. Onlar devletiz diyorsa, biz de devrimcileriz” dedi.