Yurtiçi Kargo Çalışanı Kadıköy’de Polisin Saldırdığı Kadının Adresini Paylaşarak Linç Çağrısı Yaptı

Geçtiğimiz günlerde Kadıköy’de Rana Batı adındaki 19 yaşındaki bir kadın, “maske takmadığı” bahanesiyle, polislerin saldırısına uğramış, tepkiler üzerine önce polisler açığa alınmış, sonrasında ise saldırgan polisler İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından görevlerine iade edilmişti.

Bu süreç boyunca genç kadın, sosyal medya üzerinden linç çağrılarına maruz kalmıştı. Bir Yurtiçi Kargo çalışanı da, şirketin müşteri veri sistemine girerek kadının adresine ulaştı ve daha önce ele geçirdiği Instagram hesabı üzerinden paylaştı.

Linç çağrıcısı söz konusu şahıs, hesaptan yaptığı paylaşımda ” Hesap bendedir dostlar. Sadece bir kaç saat içinde bu soysuz kızın numara ve adresini paylaşacağım. Artık gider evinden mi alırsınız bilemem, beni mahkemeye verdiğinde hep beraber adliyeye gidiyoruz.” şeklinde, kadını hedef gösteren paylaşımlar yaptı.

Öte yandan, söz konusu linç çağrısı üzerine sosyal medyada #YurticiKargoCevapVer hastagi açıldı. Yurtiçi Kargo ise “konunun şirketleriyle ilgili olup olmadığı hakkında net bir bilgi bulunmadığını” iddia ederek, “Çalışanlarımız, sistem üzerinden müşterilerimizin kişisel bilgilerine kesinlikle erişememektedir. Sadece dağıtım sırasında adres bilgileri ilgili personele gösterilmektedir.” açıklaması yaptı.

Öte yandan sosyal medyada Rana Batı ile dayanışmak için #ranabatıyalnızdeğildir hastagi açılarak ” Rana Batı, bu tweeti görüyorsan ve kalacak bir yere ihtiyacın varsa, güvende hissetmiyorsan benim evimde kalabilirsin. Yanındayım, kız kardeşlerin yanında.” #ranabatı şeklinde mesajlar paylaşıldı.