Trabzon’da Dere Yatağına Terminal Yapılıyor

Giresun’da en az 8 kişinin yaşamını yitirdiği ve “sel felaketi”şeklinde haberleştirilen rant ve talana dayalı politikaların sonucunda yaşanan katliam henüz gündemdeyken, Trabzon’da Maçka Deresi’ne yakın bölgede şehirlerarası otobüs terminali projesi yapıldığı ortaya çıktı. 

Giresun’da yaşananların bir benzerinin gerçekleşmesi halinde, devlet iktidarının propaganda bültenleri tarafından muhtemelen “sel felaketi” benzeri söylemlerle haberleştirilecek olan terminal yapımı, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinde onaylanmış proje olarak yer alıyor. 

Söz konusu projenin 14 Ağustos’ta Belediye Meclisi toplantısında onaylandığı anlaşılırken,Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Etüt Proje Müdürü Ömer Çak projeye dair; “Yeni otogar, Ortahisar ilçesi Sanayi Mahallesi, Anadolu Bulvarı üzerinde 30.144,85 m²lik alanda projelendirilmiştir. Terminal projesinin yer seçimi, Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımına başlanan Değirmendere Tüneli, projesi hazırlanan sahil tüneli ve bağlantı kavşak düzenlemeleri ile Kanuni Bulvarı dikkate alınarak yapılmıştır…” dedi.