Covid-19 Rakamları Şaibesinde İktidar “Dayanışması”

Sağlık Bakanlığı’nın günlük olarak servis ettiği Covid-19 rakamlarına giderek artan güvensizlik ve verilerdeki şaibenin aşikar hale gelmesi, iktidar cenahında “dayanışma” ihtiyacı doğurdu.

Kendisini “Cumhur İttifakı” olarak adlandıran iktidarın “küçük ortağı” MHP’nin lideri Devlet Bahçeli, Covid-19’a karşı ‘olağanüstü bir mücadele’ verildiğini iddia ederek, ‘Açıklanan rakamları yalanlayanlar ne biliyorsa açıklamak durumundadır’ diye konuştu. Bahçeli, “Sağlık Bakanımız muazzam bir dirayetle çalışıyor” ifadelerini kullanarak, resmi rakamları sorgulayanları kendisine has saldırgan üslubuyla “güvensizliği kamçılamak, şüpheleri kabartmak utanmazlığın daniskasıdır” şeklinde sarf ettiği sözlerle hedef aldı.

Korona Krizi’nin başlarında bazı “muhaliflerin” bile “cansiperane çaba göstermesiyle” övgülere boğduğu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise iktidar içi bu “dayanışmayı” karşılıksız bırakmadı. Koca, Bahçeli’nin sözlerine ” Sayın Devlet Bahçeli’nin salgın ile mücadelemize verdikleri desteğe, hassasiyetlerine ve sağlık ordumuza gösterdikleri teveccühe teşekkür ediyorum. Bu mücadele ancak milletçe başarıya ulaşabilir. Birlik olup başaracağız.” şeklinde yanıt verdi.