Katil Şirket Cengiz Holding Jandarma Desteği ile “İşbaşında”

Devlet iktidarının  devasa projeleriyle kamuoyunun ismini sık sık duyduğu ve patronu Mehmet Cengiz’in 17 Aralık tapelerinde halka sarf ettiği sinkaflı küfürle de hatırlanan Cengiz Holding,  bakır madeni projesine karşı mücadele eden köyü jandarma marifetiyle abluka altına aldırdı.

Şirketin Çanakkale Bayramiç’te  yapmak istediği Halilağa Bakır Madeni projesine karşı köylüler, Çevresel Etki Değerlendirme süreci kapsamında bugün Hacıbekirler Köyü’nde Halkın Katılımı Toplantısı gerçekleştirilecek. Toplantıya katılmak için çevre ilçelerden çok sayıda insanın Hacıbekirler Köyü’ne hareket ettiği, ancak akşam saatlerinden itibaren köyün etrafına konuşlanan jandarmanın, sabah erken saatlerde köye giden yolları ablukaya alarak, köyü giriş ve çıkışa kapattığı belirtildi.

Yaşam savunucuları katil şirket Cengiz Holding’in aynı bölgedeki Kirazlı Altın Madeni ve onun diğer ayağı olan Ağı Dağı Altın Madeni projelerinin  hayata geçmesi durumunda üç projenin, Kazdağları’nda 19 bin futbol sahası (13 bin 500 hektar alan) büyüklüğünde bir maden alanının oluşmasına yol açarak, bölgenin su varlıkları, toprağı ve tarımsal üretimi ile  binlerce yıllık kültürünü talan edeceğini belirtiyorlar.