İstanbul ve Ankara’da ESP’ye Yönelik Saldırılarla İlgili Basın Toplantısı Gerçekleştirildi

ESP’ye yönelik saldırılara ilişkin bugün İstanbul ve Ankara’da basın toplantıları gerçekleştirildi. devrimci dayanışma eylemi gerçekleştirildi. Açıklamanın yapıldığı salona “Gözaltılar, baskılar, tutuklamalar mücadelemizi engelleyemez” pankartı asıldı.

İstanbul’daki basın toplantısı Halkların Demokratik Kongresi Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi. Basın toplantısında HDK, HDP, ESP ve SKM tarafından saldırılar konusunda değerlendirme yapılıp hukuki sürece dair bilgiler verilirken basın toplantısında Devrimci Anarşist Faaliyet, Kaldıraç, Halkevleri, EHP, Öğrenci Kolektifleri, Partizan, Devrimci Parti ve EMEP adına dayanışma açıklamaları gerçekleştirdi. Ortak mücadelenin önemi vurgulandı.

Devrimci Anarşist Faaliyet adına Gökhan Soysal bir konuşma gerçekleştirerek saldırıların şimdiye kadar devrimcileri mücadelesinden vazgeçiremediğini, bundan sonra da vazgeçiremeyeceğini söylerken saldırılara karşı devrimci dayanışma ve mücadele büyütülmeye devam edilecek dedi.

Ankara’daki açıklamada da “Devrimci ve demokrasi güçlerini birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz” açıklaması yapıldı. Basın toplantısı, Halkların Demokratik Partisi Ankara Çankaya İlçe Örgütü’nde gerçekleştirildi. “Baskılar son bulsun arkadaşlarımız serbest bırakılsın” pankartının açıldığı açıklamaya Anadolu Kültür ve Araştırma Derneği (Aka-Der), Karala, Partizan, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) destek verdi.