75 Yaşındaki Hasta Tutsak Yaşamını Yitirdi

Patnos L Tipi Cezaevi’nden, önceki gün rahatsızlanması üzerine Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Hastanesi’ne sevk edilen 75 yaşındaki hasta tutsak Takiyettin Özkahraman yaşamını yitirdi.

Emekli öğretmen Takiyettin Özkahraman’ın, üç yıl önce Muş’un Malazgirt ilçesinde tutuklandığı öğrenildi.

Özkahraman, solunum ve akciğer yetersizliği nedeniyle tedavi gördüğü belirtiliyor.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, 2014 yılında BDP Malazgirt İlçe Başkanlığı görevini yürüt Özkahraman’ın kardeşi Sadullah Özkahraman, ağabeyinin tutuklanmadan önce herhangi bir rahatsızlığının bulunmadığını dile getirdi.

Ağabeyinin iki ay önce rahatsızlıklarının başladığını anlatan Özkahraman, “Ağabeyim birçok kez cezaevinde fenalaştı ama hastanede tedavi altına alınmadı. Çoğu zaman da ağrı kesici ilaçlar verilip, koğuşa geri getiriliyordu.  Yada hastaneye götürülüp aynı gün cezaevine geri getiriliyordu. Koronavirüs nedeniyle ağabeyimi her hastane dönüşü 14 gün boyunca tek kişilik koğuşa almışlardı.  İyi bir hastanede tedavi edilmesi gerekiyordu.  Daha önce de getirildiği Van Devlet Hastanesi’nde doktorlar anjiyo yapılması gerektiği söylemiş ama hastaneye getirip de tedavi etmemişler. Bu nedenle dün fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Akciğer yetmezliği ve  solunum sıkıntısı çekiyordu.” dedi.

Adalet Bakanlığı’na ağabeyinin infazının ertelenmesi için iki defa dilekçe verdiklerini de ifade eden Özkahraman, ancak dilekçelerinin işleme konmadığını, hapishanede yaşamını yitiren tutsaklarınsorumlusunun devlet olduğunu söyledi.