Ankara: “Azerbaycan Nasıl İsterse, O Şekilde Yanında Olacağız”

Bu sabah saatlerinde tekrar alevlenen Azerbaycan-Ermenistan geriliminde Ankara da kendisinden beklendiği gibi, gerilimi körükleyen açıklamalarda bulundu. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, bir soru üzerine yaptığı açıklamada, “Bu süreçte, tek yürek olarak Türkiye’nin Azerbaycan’a desteği tamdır. Azerbaycan nasıl isterse, o şekilde yanında olacağız” diye konuştu.

Geçtiğimiz aylarda yaşanan gerilim sonrası TSK ve Azerbaycan orduları ortak tatbikat yapmışlardı. Bu tatbikattan bir süre önce de Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı ve Hava Kuvvetleri Komutanı Ramiz Tahirov’un Ankara’yı ziyareti sırasında Azeri heyeti kabul eden  Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ermenistan hakkında “Bu açtıkları kumpasın altında kalacak ve yaptıklarının hesabını ödeyecekler” şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde de, Suriye’den TSK destekli cihatçı çetelerin Azerbaycan’a sevk edildiği yönünde haberler yapılmıştı. Suriyeli gazeteci Halid İskef de sosyal medya hesabından, Azerbaycan’a gönderilecek cihatçı çetelerin Suriye’nin kuzeyindeki Havar Kilis üzerinden sevk edildiğini öne süren bir video paylaşmıştı.