CHP’li Muharrem İnce’den Transfobik ve Homofobik Söylemler

CHP’nin eski milletvekili ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, katıldığı bir programda, CHP’yi eleştirme derdine düşerken transfobi ve homofobi saçtı.

24 Kasım akşamı Haber Global’de yayınlanan “Az Önce Konuştum” programına konuk olan Muharrem İnce, CHP’yi eleştirmeye çalışırken zihnindeki transfobi ve homofobiyi açığa çıkardı.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü dolayısıyla hazırladıkları raporu yayınlayarak trans kadın ve erkeklerin cinsiyet uyum ameliyatlarının ve ilaç masraflarının SGK tarafından karşılanması gerektiğini belirtmişti.

Gökçen’in bu sözleri söylemesi üzerinden CHP’yi “eleştirmeye” çalışan İnce,“Eşcinsellerin ameliyat paralarını devlet ödesin (diyorlar). Ben ödemesin demiyorum da. Her şey güllük gülistanlık olur, Türkiye zenginleşir (belki o zaman öder). Kahvehaneler kapalı, şirketler kapanıyor…Kriz içerisindeyiz, insanlar burnundan soluyor. CHP’nin gündemindeki konuya bakın?”, diyerek transların yaşamları için hayati öneme sahip bir konuyu önemsizleştirerek transfobi ve homofobi saçtı.

İnce, 2012 yılında LGBTİ+ dernek temsilcileri tarafından ziyaret edildiğinde “LGBTİ+ haklarının CHP için çok önemli olduğunu ve desteklediklerini” belirtmiş ve AKP’yi bu konuda eleştirmişti.

İnce’nin 2012 yılında söylediği sözlerin benzerini ise, o dönem başbakan adayı olan AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 2002 seçimleri öncesi katıldığı “Abbas Güçlü ile Genç Bakış” programında “Eşcinsellerin de kendi hak ve özgürlükleri kapsamında yasal güvence altına alınması şart” demişti.