Gözaltındaki 25 Öğrenci Serbest Bırakıldı – Hala Gözaltında Olan 18 Öğrenci Bugün Adliye’ye Çıkartılacak

Kayyum rektör Melih Bulu’ya karşı eylem gerçekleştirdikleri için 5 Ocak sabahı evleri basılarak gözaltına alınan 25 öğrenci dün Çağlayan Adliyesi’ne çıkarıldı. Savcı, iki öğrenci için tutuklama talep etse de öğrenciler serbest bırakıldı.

Perşembe günü Çağlayan Adliyesi önünde bir araya gelen öğrenciler, burada bir eylem düzenleyerek basın açıklaması gerçekleştirdiler. Polis, basın açıklamasının ardından Özlem Özdemir adındaki bir öğrenciyi gözaltına aldı. Eylemden önce ise Ekin Su Gündoğan, Betül Engaz ve Süleyman adındaki 3 öğrenci haklarında yakalama kararı olduğu söylenerek gözaltına alındı.

Eylemden önce Ekin Su Gündoğan ve Betül Engaz adındaki iki öğrencinin gözaltına alındığı ve eylemden sonra da Özlem Özdemir adındaki bir üniversite öğrencisinin polis tarafından gözaltına alındığı bilgisi geldi.

Savcı, ifade veren 1 öğrenciyi şartsız serbest bırakırken 22 öğrenciyi ise adli kontrol şartı ile serbest bıraktı. Zeynep İdil Şen ile Adnan Aksoy’u ise tutuklamaya sevk etti.

Çağlayan önündeki öğrenciler son ana kadar arkadaşlarının çıkmasını beklediler. Çıkan öğrenciler gözaltı sürecinde yaşadıklarını anlattı.

Savcı tarafından tutuklamaya sevk edilen Yıldız İdil Şen ile Azad Aksoy mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldılar.

18 Öğrenci Bugün Adliye’ye Çıkarılacak

6 Ocak Çarşamba sabahı yine polis baskınıyla gözaltına alınan 14 öğrenci ile dün gözaltına alınan toplam 18 öğrenci ise bugün savcılık ifadeleri için Çağlayan Adliyesine getirilecek.