Diyarbakır’da Bir Kadın Katledildi

Diyarbakır’da evli olduğu Süryan Büyük’ü öldüren ve ailesinden 3 kişiyi de yaralayan erkek Mehmet Büyük daha önce de şiddet uyguladığı öğrenildi.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesine bağlı Hantepe Mahallesi’nde ikamet eden Mehmet Büyük adlı erkek, evli olduğu Süryan Büyük’ü öldürdü. Katil erkek, büyük oğlunu, Süryan Büyük’ün kız kardeşini ve kendi yeğenini de yaraladı.

Edinilen bilgilere göre, Süryan Büyük, Mehmet Büyük’ten gördüğü şiddet sonucu bir ay önce evinden ayrılarak sığınma evine yerleşti. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce 4 çocuğu yurda yerleştirilen Büyük, 2 çocuğuyla 1 ay sığınma evinde kaldı. Büyük, daha sonra ailesinin Kayapınar ilçesi Gaziler semtindeki evinde kalmaya başladı. Ancak kadın, barışma vaadiyle ikna edilmesi üzerine yeniden evine döndü.

Taşınma işleri için Süryan Büyük’ün kız kardeşi Fatma Sever ve Mehmet Büyük’ün yeğeni yardıma geldi. Bu sırada gelen Mehmet Büyük ile evdekiler arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı.  Tartışma esnasında tabancasını çıkaran Mehmet Büyük, ateş etmeye başladı. Mermilerin hedefi olan Süryan Büyük, olay yerinde yaşamını yitirirken, kız kardeşi Fatma Sever, oğlu Azad ve Mehmet Büyük’ün yeğeni de yaralandı.

Yaralılar, ihbarla gelen sağlık görevlilerince ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Fatma Sever’in sağlık durumunun kritik olduğu öğrenildi.

Polis, katliamdan sonra kaçan Mehmet Büyük’ün yakalanmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.